Biomassa
L’energia del bosc a casa nostra

Segons l’ Institut per a la Diversificació i Estalvi Energètic (IDAE), la biomassa és: “El conjunt de la matèria orgànica, d’origen vegetal o animal i els materials que procedeixen de la seva transformació natural o artificial”.

Les plantes i arbres del món utilitzen la llum solar mitjançant la fotosíntesi, per produir energia. Aquesta energia emmagatzemada pot ser posteriorment transformada en energia tèrmica quan és cremada mitjançant combustió.

De la necessitat de netejar i gestionar els boscos, per tots els seus beneficis, sorgeix la biomassa, una energia neta, econòmica, sostenible i renovable que aporta la millor solució en forma de calefacció i ACS.

La biomassa serveix com a combustible de calderes i estufes per a calefactar qualsevol tipus d’edifici,  produir ACS o per a l’ escalfament de piscines. La tipologia de combustible utilitzat és biomassa forestal o llenyosa i productes o subproductes agrícoles (pellets, ossos d’oliva, troncs de llenya…).

Si a tot això li sumem la gran millora tecnològica aplicada a la combustió de la biomassa, en forma de calderes i estufes d’última generació, equipades amb sistemes automàtics que faciliten la càrrega, encesa, regulació i neteja del producte, la biomassa és converteix en un dels productes estrella en el món de la calefacció, producció d’ACS i escalfament de piscines.

Llegeix més

A Domini Ambiental tenim com a valors fonamentals la protecció del medi ambient i la responsabilitat de ser sostenibles. Per això, treballem i som distribuïdors de  combustibles 100% ecològics com el pellet o la llenya.

Domini Ambiental disposa de la última generació d’ estufes, focs tancats, calderes i xemeneies tant de pellet com de llenya i n’és distribuïdor.

Finalment, cal destacar que el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme d’ acord amb el pla 20/20/20 europeu ofereix a través de l’ IDAE unes ajudes amb la finalitat d’incentivar i promoure la realització d’actuacions de reforma que afavoreixin l’estalvi energètic, la millora energètica, l’aprofitament de les energies renovables i la reducció d’emissions de diòxid de carboni. Aquestes ajudes inclouen les instal·lacions de biomassa amb una ajuda base del 25%.

Consulta els documents a presentar i tot el referent a els ajuts i subvencions.