Fotovoltaica
La radiació solar com a font d’energia

Segons l’associació d’empreses d’energies renovables (APPA), l’energia solar fotovoltaica és: “La transformació directa de la radiació solar en electricitat”.

La transformació directa es realitza mitjançant panells fotovoltaics on la radiació solar incident excita els electrons, produint una diferencia de potencial i un corrent elèctric.

Els panells fotovoltaics tenen grans avantatges, com el seu manteniment senzill i de baix cost, la seva vida útil de 25 a 30 anys i la seva resistència a fenòmens externs com vent, fred o calamarsa.

També tenen l’ avantatge de ser molt fàcils d’instal·lar i no produir cap mena de soroll. Poden ser instal·lats en indrets on no hi arriba l’electricitat i fabricats en mides molt diverses.

Cal destacar també, que poden integrar-se en les estructures de construccions noves i en les ja existents, i que durant la seva producció no produeixen cap emissió d’agents contaminants.

Les instal·lacions d’ energia fotovoltaica contemplen 3possibilitats: la fotovoltaica per connexió a xarxa de l’electricitat produïda, la fotovoltaica aïllada o autònoma on emmagatzemem l’electricitat produïda en bateries per al consum propi i la fotovoltaica per autoconsum que ja està regulada per la llei pertinent.

Domini Ambiental disposa d’un equip de tècnics titulats amb una gran experiència contrastada amb la venta i instal·lació de gran quantitat d’equips de solar fotovoltaica arreu de Catalunya i en l’àmbit internacional. Realitzem estudis energètics, càlculs i dimensionats de qualsevol instal·lació fotovoltaica.

Llegeix més

Des de Domini Ambiental oferim tot el que el client necessita per al manteniment i control d’una instal·lació fotovoltaica: un servei tècnic integral (postvenda), un manteniment anual de les instal·lacions i la seva monitorització energètica a través de Webdom, empresa pertanyent al grup AquaCenter del que també en formem part.

També som distribuïdors d’un gran catàleg de productes per a la realització d’ instal·lacions aïllades o autònomes, instal·lacions per a la connexió en xarxa o instal·lacions per a autoconsum tant pel sector domèstic com per l’industrial.

Cal a dir, que Domini Ambiental compta amb un departament d’ I+D que aporta un valor afegit a la nostre empresa. Aquest departament ha desenvolupat productes propis com és el cas dels seguidors solars, fanals solars, seguidors tèrmics o l’Electric Energy Point.

Consultar el següent enllaç per accedir a la nova llei de l’autoconsum fotovoltaic:

http://www.idae.es/index.php/relcategoria.4044/id.858/mod.pags/mem.detalle